מרק שום – מתכון קל להכנה

האם אתם מחפשים מרק טעים ובריא להוסיף לתפריט שלך? מרק שום היא מנה טעימה ובעלת יתרונות בריאותיים רבים. במאמר זה נציג את המתכון, ההוראות והסוגים השונים של מרקי שום. כמו כן נדון ביתרונות הרבים של אכילת מרק שום, מה שהופך אותו למאכל חובה לכל מי שמחפש לשפר את הבריאות הכללית שלו.

מתכון מרק שום

מרכיבים:

6 ציפורן שום טחון

4 כוסות מרק עוף או מרק ירקות

2 כוסות מים

בצל אחד גדול קצוץ

2 תפוחי אדמה קלופים ומקולפים

2 גזרים מקולפים ומקולפים

2 גבעולי סלרי קצוץ

מלח ופלפל לפי הטעם

2 כפות שמן זית

2 כפות פטרוזיליה קצוצה (אופציונלי)

הוראות:

מחממים את שמן הזית בסיר גדול על חום בינוני.

מוסיפים את הבצל הקצוץ ומבשלים עד שהוא רך ושקוף.

מוסיפים את השום ומבשלים עוד דקה.

מוסיפים את תפוחי האדמה, הגזר והסלרי ומבשלים במשך 5 דקות.

יוצקים את העוף או מרק ירקות ומים, עד לרתיחה ולאחר מכן להפחית את החום נמוך.

מבשלים את המרק במשך 25-30 דקות, או עד שהירקות רכים.

לתבל את המרק עם מלח ופלפל לפי הטעם.

מגישים חם, מעוטר עם פטרוזיליה קצוצה (אם תרצו).

הכנת מרק שום

היתרונות של מרק שום

משפר את המערכת החיסונית: השום מכיל אליצין, תרכובת הידועה בתכונות האנטי-בקטריאליות, האנטי-ויראליות והאנטי-פטרייתיות שלה. זה הופך את מרק השום למנה מצוינת לחיזוק המערכת החיסונית ומניעת זיהומים.

מפחית דלקת: השום ידוע גם בתכונות האנטי דלקתיות שלו, מה שהופך אותו לאפשרות מצוינת עבור אלה הסובלים ממצבים דלקתיים כגון דלקת פרקים.

מקדם בריאות הלב: שום ידוע להורדת רמות הכולסטרול ולהפחית את הסיכון למחלות לב.

עוזר עם ירידה במשקל: מרק שום הוא מאכל דל קלוריות כי הוא גבוה בסיבים וויטמינים. זה הופך אותו לאופציה מצוינת עבור אלה שמחפשים לרדת במשקל.

עוזר לעיכול: שום ידוע ביכולתו לשפר את תפקוד העיכול.

סוגים שונים של מרק שום

מרק שום קרמי: סוג זה של מרק שום עשוי עם שמנת כבדה, נותן לו מרקם עשיר וקרמי. מתאים למי שאוהב מרקים קרים.

מרק שום קלוי: סוג זה של מרק שום נעשה על ידי קליית השום תחילה, ומעניק לו טעם עשיר. זוהי אופציה נהדרת עבור אלה שאוהבים שום קלוי.

מרק שום חריף: סוג זה של מרק שום עשוי עם פלפלים צ'ילי, נותן לו בעיטה פיקנטית. זה מושלם עבור אלה שאוהבים אוכל חריף.