לחם זיתים – מתכון קל להכנה ללחם הבריא והטעים

לחם הוא מזון בסיסי במשקי בית רבים והוא קיים כבר מאות שנים. זהו מרכיב רב-תכליתי שניתן להשתמש בו במגוון מנות, מכריכים ועד מרקים. אבל מה אם היינו אומרים לכם שיש סוג של לחם שמציע לא רק טעם טעים, אלא גם יתרונות בריאותיים רבים? זהו לחם זיתים, השילוב המושלם של טעם ותזונה.

הטעם הייחודי של לחם הזיתים

לחם זיתים הוא סוג של לחם שעשוי מזיתים, בדרך כלל זיתים שחורים, והוא בטעם עשבי תיבול, תבלינים, ולפעמים גבינה. הזיתים מספקים טעם מלוח, שמשתלב בצורה מושלמת עם מרכיבים אחרים, מה שהופך אותו לבחירה פופולרית לכריכים. הטעם של לחם זיתים הוא ייחודי מאוד.

היתרונות הבריאותיים של לחם זיתים

בנוסף לטעמו המיוחד, לחם זיתים כולל יתרונות בריאותיים רבים. זיתים מכילים שומנים לא רוויים, אשר הוכחו כמפחיתים את רמות הכולסטרול ומשפרים את בריאות הלב. הם גם מקור טוב של נוגדי חמצון, אשר מסייעים להגן על הגוף. לחם זיתים הוא גם מקור טוב לסיבים, אשר חשובים לבריאות העיכול ויכול לעזור לווסת את רמות הסוכר בדם.

הכנת לחם זיתים

כיצד לשלב את לחם הזיתים בתפריט שלכם

לחם זיתים הוא מזון רב-תכליתי וניתן להשתמש בו במגוון מנות. כמה דרכים פופולריות לשלב לחם זית לתוך התפריט שלכם. 

מתכון ללחם זיתים

מרכיבים:

1 1/2 כוסות מים חמים

2 1/4 כפיות שמרים יבשים 

2 כפיות סוכר

3 1/2 כוסות קמח

2 כוסות קמח מלא

2 כפיות מלח

כוס אחת של זיתים שחורים קצוצים

2 כפות רוזמרין טרי קצוץ

2 ציפורן שום טחון

2 כפות שמן זית

הוראות:

  1. בקערת ערבוב גדולה, לשלב את המים החמים, השמרים, והסוכר. מערבבים עד שהשמרים והסוכר מתמוססים.
  1. מוסיפים 3 1/2 כוסות של קמח וכוס אחת של קמח חיטה מלאה, יחד עם מלח, זיתים קצוצים, רוזמרין ושום טחון. מערבבים עד שנוצר בצק גס.
  1. הפכו את הבצק על משטח ולבלוש במשך כ 10 דקות. הבצק צריך להיות חלק וגמיש.
  1. מניחים את הבצק בקערה משומנת, מכסים בעטיפת פלסטיק, ומניחים לו לתפוח במקום חם למשך שעה אחת.
  1. חממו מראש את התנור ל-220 מעלות.
  1. לאחר שהבצק תפח, הפכו אותו למשטח ועצבו אותו לכיכר עגול. מניחים את הכיכר על נייר אפייה.
  1. ילהבריש את החלק העליון של הכיכר עם שמן זית ולתת לו לנוח במשך 10 דקות.
  1. באמצעות סכין חד, לעשות כמה חתכים רדודים על פני החלק העליון של הכיכר.
  1. אופים במשך 25-30 דקות, או עד שהלחם חום הופל לזהוב .
  1. מוציאים את הלחם מהתנור ונותנים לו להתקרר לפחות 10 דקות.
  1. תיהנו מלחם הזיתים הטעים והבריא שלכם עם פרוסת חמאה או התוספות האהובות עליכם!

לחם זיתים הוא השילוב המושלם של טעם ותזונה. עם הטעם הייחודי שלו והיתרונות הבריאותיים הרבים, זה לא פלא שזה בחירה פופולרית עבור אנשים שמחפשים מזון טעים ומזין. בין אם אתם מחפשים להוסיף קצת גיוון לתזונה שלכם או פשוט ליהנות מטעם הזיתים, לחם זית הוא האוכל המושלם עבורכם.