מיונז ביתי – מתכון פשוט ב-5 דקות

מיונז הוא אחד התבלינים המגוונים ביותר, הוא מוסיף טעם מיוחד לכריכים, סלטים, מטבלים ועוד. למרבה הצער, רוב המיונזים הנמכרים בחנויות הם מלאים בתוספים לא בריאים, חומרים משמרים ושומן טרנס. החדשות הטובות הן שאתם יכולים בקלות ובמהירות להכין מיונז ביתי, אותו תוכלו להתאים לטעמכם על ידי הוספת תבלינים שונים.

ממה עשוי מיונז

שמן: בדרך כלל, מיונז נעשה עם שמן צמחי, כגון סויה או שמן קנולה. עם זאת, מתכונים מסוימים עשויים לדרוש סוגים שונים של שמן, כגון שמן זית, עבור טעם נוסף.

חלמון ביצה: מיונז עשוי מחלמון ביצה, אשר עוזר לעבות ולייצב את התערובת.

חומץ או מיץ לימון: מרכיב זה מסייע לאזן את הטעם של המיונז.

חרדל: חרדל מתווסף לעתים קרובות למתכון המיונז כדי להוסיף טעם למיונז.

מלח: מלח מתווסף לטעם כדי לעזור לאזן את הטעמים.

סוכר: מתכונים מסוימים עשויים לכלול גם סוכר כדי לאזן את הטעם ולהוסיף מגע של מתיקות.

חלק ממותגי המיונז המסחריים עשויים להכיל מרכיבים נוספים, כגון חומרים משמרים, טעמים מלאכותיים ומייצבים. עם זאת, בעת הכנת מיונז תוצרת בית, יש לכם שליטה מלאה על המרכיבים בהם תבחו להשתמש.

הסוגים השונים של מיונזים ביתיים

ישנם סוגים רבים ושונים של מיונז תוצרת בית שאתם יכולים לעשות, כל אחד עם טעם ייחודי משלו. כמה מהסוגים הפופולריים ביותר הם:

מיונז קלאסי: זהו הסוג הבסיסי ביותר של מיונז, עשוי רק מכמה מרכיבים פשוטים, כולל שמן, חלמון ביצה, מיץ לימון או חומץ, חרדל, ומלח.

מיונז שום: שום הוא תוספת פופולרית למיונז, וניתן להוסיף אותו על ידי שום טרי או באמצעות אבקת שום.

מיונז עשבי תיבול: ניתן להוסיף עשבי תיבול טריים כגון בזיליקום, שמיר או כוסברה למיונז קלאסי לטוויסט טרי וטעים.

מיונז חריף: אתם יכולים להוסיף מגע של חריפות למיונז שלך על ידי הוספת פלפלים צ'ילי או רוטב חריף.

מיונז צ'יפוטלה: פלפלי צ'יפוטלה ברוטב אדובו מוסיפים טעם מעושן ומתובל למיונז, מה שהופך אותו למושלם לטבילה או לממרח לכריכים.

מיונז קארי: ניתן להוסיף אבקת קארי למיונז כדי ליצור תבלין ייחודי וטעים שהוא נהדר לטבילה או כרוטב לסלטים.

אייולי: הוא סוג של מיונז שום, פופולרי במטבח הים תיכוני. הוא עשוי בדרך כלל עם שום, חלמון ביצה, מיץ לימון ושמן.

היתרונות של מיונז תוצרת בית

עשוי מרכיבים טבעיים: כאשר אתה עושה מיונז משלך, יש לך שליטה מלאה על המרכיבים שאתה משתמש. אתה יכול לבחור באיכות גבוהה, מרכיבים טבעיים כגון שמן זית כתית מעולה, מיץ לימון טרי וביצים. משמעות הדבר היא כי מיונז תוצרת בית שלך הוא בריא יותר, רענן וטעים יותר מאשר מה שמוכרים בחנויות.

מותאם אישית לטעמך: עם מיונז תוצרת בית, אתה יכול להוסיף את המגע האישי שלך על ידי הוספת תבלינים שונים טעמים כגון שום, חרדל דיג'ון, או אפילו פלפלים.

עלות-תועלת: הכנת מיונז משלך היא הרבה יותר חסכונית מאשר לקנות בחנות, במיוחד אם אתה קונה מרכיבים באיכות גבוהה בכמויות גדולות.

הכנת מיונז ביתי

הסוד למיונז תוצרת בית מושלם

הסוד למיונז תוצרת בית הוא להוסיף את השמן לאט מאוד ולוודא כי התערובת מתעבה לפני שאתה מוסיף שמן נוסף. זה לוקח קצת סבלנות, אבל התוצאה היא מיונז חלק וקרמי.

איך להכין מיונז תוצרת בית ב 5 דקות

מרכיבים:

1 חלמון ביצה

1 כפית חרדל דיז'ון

1 כף מיץ לימון סחוט טרי

1 כוס שמן זית כתית מעולה

מלח ופלפל לפי הטעם

הוראות:

בקערת ערבוב גדולה, מקציפים יחד את חלמון הביצה, חרדל דיז'ון ומיץ לימון.

לאט לאט להוסיף את שמן הזית, כמה טיפות בכל פעם.

ברגע שהתערובת מתחילה להתעבות, אתה יכול להתחיל להוסיף את השמן, תוך המשך ההקצפה.

כאשר מוסיפים את כל השמן והתערובת עבה וקרמית, יש לתבל מלח ופלפל לפי הטעם.

יש להעביר את המיונז לצנצנת נקייה ולאחסן במקרר עד שבוע.