הסיפור המופלא והמסקרן של הפיצה האיטלקית

כולנו אוהבים לזלול פיצה טובה


המטבח האיטלקי הוא ללא ספק אחד המטבחים המוערכים והאהובים ביותר בעולם הקולינרי של ימינו והאמת היא שזה לא ממש מפתיע. הבצקים, הירקות הטריים וחומרי הגלם האיכותיים הופכים אותו עבור רבים מאיתנו לאטרקטיבי, ממכר ואפילו מעט מנחם. הפיצה שכולנו מכירים ואוהבים, היא אחד מהמאכלים הבולטים במטבח האיטלקי הפופולארי – הבצק הדקיק, רוטב העגבניות הממכר וגבינת המוצרלה הגמישה הופכים את הפיצה ללא פחות מאלוהית לכולנו. אבל איפה זה בכלל התחיל? מי בכלל המציא את הפיצה? כנראה שאת השאלות האלה לא יצא לכם לשאול.

התגלגלויות המאכל במרוצת הדורות

המטבח האיטלקי הוא ללא ספק אחד המטבחים המוערכים והאהובים ביותר בעולם הקולינרי של ימינו והאמת היא שזה לא ממש מפתיע. הבצקים, הירקות הטריים וחומרי הגלם האיכותיים הופכים אותו עבור רבים מאיתנו לאטרקטיבי, ממכר ואפילו מעט מנחם. הפיצה שכולנו מכירים ואוהבים, היא אחד מהמאכלים הבולטים במטבח האיטלקי הפופולארי – הבצק הדקיק, רוטב העגבניות הממכר וגבינת המוצרלה הגמישה הופכים את הפיצה ללא פחות מאלוהית לכולנו. אבל איפה זה בכלל התחיל? מי בכלל המציא את הפיצה? כנראה שאת השאלות האלה לא יצא לכם לשאול.

אז כמו בכל המצאה טובה ואיכותית, הפיצה לא באה לעולם ביום אחד. עוד מימי הקדמונים היה נהוג לאפות בצק מרודד על אבנים חמות עם ציפויים שונים בינהם גבינה וירק. המנהג של יציקת התבשילים על בצק חסך את השימוש בצלחות ולכן, היה פופולארי עוד הרבה לפני בואם של האיטלקים. אבל בסופו של דבר, האיטלקים היו אלו שהביאו את המאכל הידוע לתהילת העולם המוכרת כיום. 

פיצה מרגריטה


הפיצה האיטלקית הראשונה היא הפיצה ביאנקה – פיצה לבנה ללא רוטב עגבניות שהיה פופולארי בימי קדם בתרבות האיטלקי וזו היוותה בסיס לפיצה האהובה שאנחנו מכריים כיום. הפיצה הפופולארית שכולנו אוהבים נקראת פיצה מרגריטה והוכנה לראשונה למלכה מרגריטה על ידי רפאלו אספוזיטו בשנת 1889 בנאפולי. תהליך ההכנה של אספוזיטו לווה ברגשות פטריוטים כל כך חזקים, שגרמו לכך שעיצב את הפיצה בדגלי איטליה על ידי חומרי הגלם שאנחנו כל כך אוהבים: גבינת המוצרלה הלבנה, רוטב העגבניות האדום והבזיליקום הירוק. ומכאן – הכל כבר היסטוריה. בתחילת המאה ה-19 הפיצה הפכה למאכל רחוב פופולארי בנאפולי, משם המאכל התפשט במחוזות נוספים באיטליה ולאט לאט – הבשורה הגיעה לכלל רחבי העולם. 

השדרוגים שכולנו אוהבים


הפיצה הלכה עם השנים והשתדרגה על ידי העולם המערבי כולו וכיום ישנן תוספות שלא נהוגות במטבח האיטלקי הקלאסי שכולנו אוהבים. תוספות פשוטות וקלאסיות הן למשל הזיתים, הבצל והפטריות, בין התוספות המורכבות יותר שמהוות בסיס ממשי לויכוח קולינרי נמצא את האננס, האנשובי והתירס והאמת היא – שמגוון האפשרויות פשוט לא נגמר. במטבחים מסוימים תוכלו למצוא פיצות מקושטות בבטטה וגבינת פטה, במטבח האמריקאי הקלאסי תוכלו להנות מפיצה עמוסה בפפרוני עבה ושומני – הכל תלוי בטבח.

אז איך מכינים?


אם כבר השתכנעתם והגעתם להבנה שכדאי לכם לנסות להכין פיצה משלכם עוד היום, כנראה שכדאי שתדעו שהתהליך לא כל כך מסובך. באתר "מתכון בקליק" תוכלו למצוא מגוון אדיר של מתכונים לפיצה במגוון סגנונות ורמות קושי. כנראה שהגיע הזמן לשדרג את הפיצה פיתה האהובה והטובה מימי הילדות ולהנות מפיצה איטלקית אמיתית וממכרת. שיהיה לכם בהצלחה והכי חשוב – בתאבון!

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *